Foto's en verhaal 2016

We zullen doorgaan……

In de lente 2016 worden we tijdens ons bezoek betrokken bij de inhuldiging van het “women-committee- house in Agridanda. Dit is een gehucht ( ward ) van Chinnebas.

De Gemeente Grimbergen droeg financieel bij aan de realisatie hiervan , vandaar de uitnodiging.

Speeches, kata’s en tikka’s…. feestmaaltijd, weliswaar met het bord op de schoot, fanfare… dans... vrolijke gezichten. Er gebeurd eens iets in het dorp. Een lokaal als dit ( 15 x 5 m en twee toiletten) is een opwaardering voor de leefgemeenschap. Men kan vergaderen, feesten , samen zijn. Het vrouwen committee is de ziel van het dorp.

En daarna nog een bezoek aan de school. Opnieuw speeches, eerbetoon, nationale hymne ….. enz. Aan het einde krijgen we een rondgang in de school en toont het schoolhoofd en het dorpshoofd fier wat mete onze financiële steun gerealiseerd werd.

Even resumeren wat we realiseerden:

  • Twee nieuwgebouwde kleuterklassen
  • nieuwe toiletten
  • nieuwbouw met betonstructuur van vier grote klassen
  • Bouw van mooie inkompoort
  • Afbraak twee bouwvallige klasjes en nieuwbouw van computerklas
  • Nieuwbouw van toilet voor de kleuters vlakbij hun klasjes
  • De nieuwe toiletten zijn te ver afgelegen voor de kleintjes, vandaar dikwijls “te laat” of het siertuintje werd besprenkeld , en dat was ook niet de bedoeling.

En nu nog te realiseren: Afbraak van vijf bouwvallig klassen en vervangen door één klas en een grote polyvalente hal voor zowel schoolse, als dorpsevenementen. Vast aan dit gebouw een podium onder een oversteken dak.

Er zijn dus nog wat centjes nodig!!! We kunnen nog steeds bijdragen gebruiken!

 

Namasté Vier nieuwe klassen Women Committee House in opbouw Women Committee House Women Committee Viering opening Computer klas in opbouw Computer klas in opbouw II Nieuwbouw en ruwbouw Te slopen Ontwerpschets